Ahoj Hana !   « -1 den Dnes je 28.3., svátek má  Bl. Renáta   +1 den »    
  Nejčtenější
Čeští a moravští svatí patroni
Poutní místa
Pomocníci v nouzi
Svaté děti
Růženec
Korunka
První soboty
Úryvky
Seznam papežů
MP3, Videoklipy
Srdce Ježíšovo
Poutníci - fotky
Mravenci
TV Medjugorje, LurdyFatima online
SVATÍ NA KARLOVĚ MOSTĚ
Novéna k svatému Charbelovi
Otevřít Bibli >>

Všechny prosby o modlitbu...                    

   Přidat prosbu   

Monika : Pane prosím o modlitbu za moju dcéru Moniku,za zdravie a dary Ducha Svätého
Za to se modlím
babka : Prosim modlitby za celu nasu rodinu ,za zdravie a Bozie pozehnanie a pokoj v nej .Pane zmiluj sa
Za to se modlím
babka : Prosim modlitby za moju najstarsiu dceru aby ju Pan priviedol k zdravemu rozumu, pokore a laske voci rodicom , nech sa dobre stara o dieta ktore jej Pan pozehnal ,Pane zmiluj sa nad celou nasou rodinou Amen
Za to se modlím
Radim : Prosim za uzdraveni tatinka a kamarada
Za to se modlím
Ludmila : Prosím o modlitbu za zdraví tělesné i duševní pro maminku, sestru a její rodinu. Též prosím o modlitbu za zdar velikonočního ozdravného pobytu v Maďarsku - kéž můžeme slavit nejdůležitější svátky roku s pokojným a čistým srdcem a kéž přinese vzkříšení Páně naději i do našeho života! Děkuji.
Za to se modlím
Hana : Prosím o modlitbu za Martina, kéž prokoukne,dá se na správnou cestu, a pokud Bůh uzná za vhodné, ať se vrátí zpátky k Elišce. Modlím se za Vás za všechny.
Za to se modlím
: prosím o pomoc pri skúške v škole dnes
Za to se modlím
Marcela : Nebeský otče prosímtě osvoboď mého syna od útokú zlého na jeho zdraví a životě , je to tvůj syn, tys mi ho dal, prosím ujmi se ho a zachraň ho Odpusť mi moje hříchy kterými jsem se provinila proti tobě. Amen Chválím tě Bože Oslav se prosím na nás. Amen
Za to se modlím
Marta Valčuhová : Prosím o modlitbu za uzdravenie Anny
Za to se modlím
Bohuznáma : Prosím o modlitby za vyslobodenie sa zo všetkého plynúceho zla ochranu Matky Božej. Pbz
Za to se modlím
Anna : Bože, prosím Ťa, vylieč mi nohu, zbav ma bolesti. Ďakujem
Za to se modlím
j. : Prosím o modlitbu za Renátu, ktorá má veľké bolesti, nemôže chodiť a čoskoro ju čaká operácia chrbtice.
Za to se modlím
Michal : Prosím moc o modlitby za uzdravení z nemoci moc všem děkuji
Za to se modlím
Eva : Prosím o modlitbu za Boží zásah do trápení v práci, za požehnanie v nej, za uzdravenie mojich očí a ženských problémov, a uzdravenie manžela, PBZ
Za to se modlím
: Prosím o modlitbu za obrácení manžela, který se hodně vzdálil od Boha. Chytl se špatné party a rodina ho nezajima
Za to se modlím
Ada : Prosim Vas o modlitby za spravne jasne rozhodnutia a vnimanie vnuknuti. Mam pocit ze som podvadzana, klamana. Som otvorena pravde. Prosim o modlitby. Neskutocne dlho sa modlim za lasku a nic. Ďakujem.
Za to se modlím
Alena : Prosíme Vás za modlitby za oslobodenie Sebastiana od zlých duchov, od depresie, od sociálnej fóbie, od samoposkodzovania, od nechuti žiť ďalej. PBZ Alena
Za to se modlím
Sasanka : Za správné rozhodnutí
Za to se modlím
Sestra : Moc prosim za bratra, ať najde práci. Děkuji.
Za to se modlím
hs : Nebeský otče, přicházím k Tobě jako Tvoje dítě, protože Tě velmi miluji. Potřebuji Tě v oblasti mého fyzického zdraví, emocí, duchovního života a mezilidských vztahů. Mnohé moje problémy byli způsobeny mýma chybami a hříchy, které v pokoře před Tebou vyznávám a prosím Tě za odpuštění. Ale také Tě prosím, aby jsi odpustil mým předkům jejich hříchy a chyby, které zanechali stopy na mém těle, mysli a duchu. Pane, uzdrav mě prosím ze všech těchto těžkostí. S Tvojí pomocí upřímně každému odpouštím, živým i mrtvým členům rodiny, kteří přímo jakýmkoliv způsobem ublížili mě, anebo našim nejbližším, a také odpouštím všem, kterých hříchy vyústili do mého současného utrpení a problémů. Jménem Tvého Syna Ježíše Krista a s mocí Ducha Svatého Tě Otče prosím, vysvoboď mě a naši rodinu od všeho zlého. Osvoboď všechny živé a mrtvé ze svazujících pout. Nebeský Otče, prosím Tě, aby jsi svojí láskou a láskou Tvého syna rozšířil Tvé požehnání na nás na všechny, na živé i mrtvé příbuzné. Uzdrav prosím všechny negativní důsledky, které se přenesli z předcházejících generací a zabraň prosím tomu, aby se přenesli do následujících generací naší rodiny. Všechny mé potřeby, o kterých nevím Ti v této modlitbě předkládám a modlím se ve vzácném jménu Ježíš. Otče náš, prosím ať se Tvá uzdravující síla uvolní a pokračuje tam, kam to dovolíš. Ne má, ale Tvá vůle ať se stane. Amen. Pozdrav Pán Bůh všem co trpí:)
Za to se modlím
Luba : Prosím vás o Vaše modlitby za nášho syna, aby zvládol dnešný monitor.PBZ.
Za to se modlím
Roman : Prosím za dobré a rychlé vyřízení 18-ti letého soudního sporu proti bankovnímu ústavu
Za to se modlím
matka : Prosim pomodlime sa Utorkovu novenu k sv.Marte PBZ
Za to se modlím
: Moc prosím o modlitbu za mír a bezpečí u nás i ve světě. A za ochranu mého tatínka i všech potřebných. Věřím, že Bůh vyslyší naše modlitby. Mockrát děkuji
Za to se modlím
Zuzana : Za Zuzanu a Peťka
Za to se modlím
Nika : Prosím o modlitbu za manželovo zdraví a za záchranu manželství
Za to se modlím
matka : Prosim modlitby za moju dceru a vnuka ,nech su pod Bozou ochranou .Pane zmiluj sa
Za to se modlím
Marie : Prosim o nalezeni zivotniho partnera a dar zalozit rodinu. Dekuji.
Za to se modlím
Marta : Prosim o modlitbu za uzdravenie a za tolerovanie liecby, za silu aby som to zvladla
Za to se modlím
: Moc prosím o modlitbu za mír a bezpečí u nás i ve světě. A za ochranu mého tatínka i všech potřebných. Věřím, že Bůh vyslyší naše modlitby. Mockrát děkuji
Za to se modlím
Další

  Vyhledávání





  Pomůcka k sebepoznání podle Božích zásad
Zveřejněno : 2007-05-24 12:54:45
Přečtení : 13860
Něco jako mini zpovědní zrcadlo.

Desatero božích přikázání


1. V jednoho Boha věřiti budeš.


a) moje víra není prohlubována a rozšiřována, neznám všechno, co se týká mé víry (všeobecná), někdy ve víře zakolísám, bojím se, že bych ve své víře vždy nesetrval (stálá), moje víra neurčuje celý můj život (živá),


b) nespoléhám skutečně a bezvýhradně na Boha - v naději kolísám,

c) po pravdě dost Boha nemiluji, neboť nejednám vždy tak, jak On si přeje, nejsem Bohu dost vděčný, neprosím o dary Ducha svatého, modlitba je nesoustavná, nepravidelná, roztěkaná, stále říkám co chci a neptám se, co On žádá ode mne, nemám duchovní četbu, nekonám pravidelné sebepoznání, nepečuji o zdokonalení charakteru.

2. Nevezmeš jména Božího nadarmo.

Neuvažuji o Boží velikosti. Bůh se mi stává pouhým slovem, jménem,
které pronáším bez uvážení, co vlastně říkám.

3. Pomni, abys den sváteční světil.

Mše svatá je mi vcelku neznámá, nudím se při ní, nic jsem o ní nečetl. Neuvědomuji si, že mše svatá je nekrvavým opakováním popravy Ježíše Krista na kříži. Význam mše svaté mi uniká; přicházím na ni pozdě, jiné tím ruším.

4. Cti otce svého i matku svou, abys dlouho živ byl a dobře ti bylo na zemi.

K rodičům jsem byl nevděčný, hněval jsem je, působil jsem jim starosti, svéhlavě jsem neuznával jejich rady, nestaral jsem se o ně, ztrpčoval jim život, přál jsem jim zlé, ublížil jsem jim, nedůvěřoval jsem jim, dával jsem přednost cizím lidem, neměl jsem je rád.

Děti jsem považoval za naprosto své, zapomínal jsem, že jsou mně svěřeny, usmyslil jsem si, že v nich musím vyniknout, byl jsem na ně prudký, domníval jsem se, že něžnost a dobrota by poškodily mou autoritu. Byl jsem na ně slabý, ve výchově nedůsledný, zapřel jsem před nimi chybu, lhal jsem před nimi, dal jsem jim pohoršení, vedl je k pýše, chlubil jsem se jimi, zakrýval jsem jejich chyby, byl jsem k nim neuznalý, nepěstoval jsem jejich svědomí, nevedl jsem je k duchovnímu životu, nechal jsem je na pospas ulici, nečetl jsem žádnou knihu o výchově, nesledoval jsem jejich vývoj, v dospívání jsem jim nebyl oporou.

K ženě jsem byl tvrdý, despotický, neuznalý, neměl jsem ohledy, byl jsem náročný, nebyl jsem jí skutečnou oporou, porušoval jsem úctu, lásku a věrnost.

5. Nezabiješ.


Sobě nebo jiným jsem poškodil zdraví, pomlouval jsem, posuzoval, odsuzoval, šířil nedůvěru k někomu, kazil jsem jeho pověst, špatně jsem vykládal jeho slova, podezříval jsem, osočoval jsem.

6. Nesesmilníš.


Časté poklesky, špatná četba (film), zkazil jsem někomu život.

7. Nepokradeš


Něco jsem si ponechal, neodevzdal, zamlčel, někoho jsem ošidil, zkazil jsem druhému nějakou věc.

8. Nepromluvíš křivého svědectví proti bližnímu svému.


Lhal jsem, byl jsem obojaký, moje řeč nebyla ano, ano - ne, ne; byl jsem uzavřený, dával jsem každému za pravdu, abych z něčeho dobře vyšel.

9. Nepožádáš manželky bližního svého. - zmínka již ve 4. přikázání


10. Aniž požádáš statku jeho. - zmínka již v 7. přikázání


Přání církve


Na mši svatou jsem nedbal, nebyl jsem již několik let u svaté zpovědi a u svatého přijímání. Posty jsem opovrhoval, ve vážném úseku církevního roku jsem navštěvoval hlučné zábavy, odkládal jsem se zaopatřováním.

Hlavní hříchy


Pýcha

Byl jsem domýšlivý, malicherný, ješitný, urážlivý, pohrdal jsem jinými, chlubil jsem se, nechtěl jsem uznat svou chybu, lpěl jsem na vlastním úsudku, byl jsem tvrdohlavý, neústupný, byl jsem nápadný, okázalý, samolibý, marnivý, byl jsem zarmoucen předností jiného, jsem umíněný, těžko snáším pochvalu jiného, svádím chybu na jiného, rád bych jiné napravoval, činím se měřítkem ostatních, jsem panovačný, přecitlivělý, plný svého já, zesměšňuji, jsem sarkastický, ironický, vzdorovitý, chci vždy prosadit svou, vyžaduji vděčnost.
Lakomství

Jsem otrokem věcí, majetku, peněz, nikomu nic nedopřeji, měl jsem majetek jen pro sebe, skrblil jsem, vyčítám neopatrnost při výdajích.
Závist

Záviděl jsem. Nepřál jsem druhému úspěch, majetek, vzhled, děti, zdraví, vztahy, ...
Nestřídmost

Byl jsem vybíravý, přejídal jsem se, byl jsem mlsný; tabák, alkohol.
Hněv

Byl jsem prudký, vzteklý, neoprávněně hněvivý, nesnažil jsem se ovládat, neprosil za odpuštění, nechtěl jsem se smířit, byl jsem pomstychtivý, netrpělivý.
Lenost

Byl jsem ledabylý, nechtěl jsem doma pomoci, neupravená domácnost, jídlo odbyté, děti zanedbané, líný v duchovním životě.

Chybí mi :


Pokora, štědrost, přejícnost, mírnost, vlídnost, přičinlivost, rozhodnost, statečnost, obětavá láska ke druhému, nesnažím se vžít do postavení druhého, mohl jsem pomoci a nepomohl jsem.


O SVÁTOSTI SMÍŘENÍ